ZLODĚJKA OVOCE ZACHYCENA NA SKRYTOU KAMERU

Každému se to určitě už někdy stalo. Různé věci (zejména ty chutné) se záhadně vypařily z ledničky či našeho kancelářského stolu. Když jeden zaměstnanec zaregistroval, že mu často ze stolu mizí jeho svačina, tak se rozhodl jednat - nastrčil špionážní kameru, aby dopadl zloděje přímo při činu.

Na výsledném videu je zachycena uklízečka, jak krade ovoce ze zaměstnancova stolu, který se situaci rozhodl řešit netradiční cestou - nastavil si jako spořič obrazovky nápis "I know who you are. Stop stealing my things, or I will report you.” - tedy "Vím kdo seš. Přestaň krást mé věci, nebo tě nahlásím".

Od té doby si zaměstnanec nastavil webkameru, aby nahrávala jeho kancelář vždy, když tam není přítomen, a podařilo se mu zaznamenat reakce kolegů, kteří šli okolo. Většina z nich byla zprávou pobavena, ne však uklízečka, která neměla čisté svědomí.

Dle výzkumu NY Post, je krádež obědů na pracovišti seriózní problém, a dle vyplněných anket se s ním setkalo 71% zaměstnanců, a dokonce 40% zaměstnanců přiznalo, že také občas kolegům kradou jídlo!

Jak ukazuje video, tak použití skryté kamery může různé "záhady" velmi snadno objasnit. Nemusí se jednat pouze o krádež svačiny, ale i závaznější jednání.