Špionážní kamery ochrání vaši provozovnu

Tradiční bezpečnostní kamery často nejsou řešením

Podnikatelé do svých provozoven ve velkém instalují tradiční kamerové systémy, které mívají jistě své odůvodnění při narušení zvenčí. Při krádežích prováděných vlastním personálnem nám ale obvykle kýžený výsledek nepřinesou. Proč? Nenechaví zaměstnanci se totiž velmi brzy naučí, kde jsou kamery nainstalovány, a jaký prostor snímají. Dají si pak pozor aby na pořízených záznamech nebylo nic usvědčujícího vidět. I přes fakt, že nám klasický kamerový systém nezajistí přímé důkazy, je vhodnou volbou před instalací skrytých kamer se uchýlit právě k běžným kamerám.

Dejte hostům i zaměstnancům vědět o (obyčejných) kamerách

Použití tajných kamer může být problematické, ale existuje malý trik, jak jich využívat zcela v souladu se zákonem. Začneme u standartních kamer (které jsou dobře vidět). Člověk, který ví, že může být na záznamu, si samozřejmě dvakrát rozmyslí to, jestli udělat něco nevhodného. Nezapomínejme přesto ani na zákonné podmínky. Jestliže umístíte kameru do vaší provozovny, ze zákona o tom musí být informování zákazníci (cedulka u vstupu) a zároveň i zaměstnanci – dejte jim podepsat prohlášení o tom, že vědí, že v provozovně se nachází nahrávací zařízení. V opačném případě riskujete opletačky se zákonem.

Pokud po nainstalování bezpečnostních kamer problémy neustanou, je na čase řešit dodatečná opatření. A právě zde přichází na řadu skryté kamery. V případě, že již máte od zaměstnanců podepsáno, že o kamerách vědí, máte možnost využívat i ty skryté. Samozřejmě se najdou i tací, kteří první krok v podobně instalování tradičních kamer a oznamovací povinnosti přeskočí, potom musí ale počítat s tím, že pořízený záznam nebude legální, a nebude ho možno použít ku příkladu u soudu či jako podklad pro policii.

Z našich zkušeností víme, že dostižení pachatele po instalaci skryté kamery proběhne relativně rychle. Například jeden z našich klientů se nám pochlubil, že Budík se skrytou Full HD kamerou MW-C001PIR , mu přinesl důkazy o nepoctivém zaměstnanci, kterého nemohl usvědčit pár měsíců přinesla ještě v ten samý den, kdy ji nainstaloval.  

Skrytá WiFi kamera Secutek WIP-28 Otočná WiFi kamera Secutek WIP-10WiFi špionážní kamera s nočním viděním Secutek WIP-20

Které kamery máte možnost použít?

Obrovskou předností dnešních produktů je to, že jsou dokonale nenápadné. Mohou vypadat jako budík, klíčenka nebo můžou být schované v detektoru kouře. Dozvíte se za pomoci nich tak to, co dělají vaši zaměstnanci a zákazníci, a pohodlně odhalíte nečestné jednání. Naše skryté kamery, jsou dobrou volbou hlavně pro ty, kteří chtějí situaci sledovat v reálném čase. Obraz pak můžou sledovat z libovolného PC, mobilního telefonu či tabletu, prostřednictvím internetu. V kombinaci s detektorem pohybu, kterým je opatřena většina našich kamer pak budete mít skvělý přehled o dění ve sledovaném objektu ať už jstena jakémkoliv místě, kdykoliv.

Je-linebezpečí, že nežádoucí činnost může být páchána po tmě, může být postupem využití některé skryté kamery s nočním viděním.