POZOR NA OKRADENÍ V HOTELU!

V Americe se tak stalo naprosto běžnou praxí, že hoteloví hosté nespoléhají jenom na férovost personálu, ale v zájmu ochrany svého majetku a soukromí číl dál více používají bezpečnostní a skryté monitorovací výrobky. V případech, kdy odcizení cenností ze strany uklízečky, pokojské nebo jiného zaměstnance hotelu nakonec třeba nedojde, nicméně i samotný fakt, že se vám někdo cizí prohraboval v osobních věcech, také není dosti příjemný.

Nutnost dodat, že problém se netýká jen hotelů, motelů, penzionů a dalších ubytovacích zařízení. Nepříjemný střet s realitou zlodějského anebo nezdravě zvědavého pracovníka/pracovnice může nastat i v domácím prostředí, třeba paní na úklid, chůvy a jiné...

Naštěstí je spousty elegantních a šikovných technických řešení, díky kterým už stejné nefér a ponižující praktiky hotelových pracovníků nebo domácích ´pomocníků´, nezůstanou bez odhalení. A které konkrétní produkty z našeho obchodu jsou vhodné pro tyto situace?

Skvělý model představuje třeba Bluetooth reproduktor LawMate (model PV-BT10i) se skrytou wi-fi kamerou. Kamera je sice malých rozměrů, ale zároveň vynikajících parametrů – nahrává ve full HD rozlišení při širokém úhlu záběru a frekvenci 30 snímků za sekundu. Navíc je perfektně skrytá a nevzbuzuje tak sebemenší podezření. Prostřednictvím speciální aplikace lze sledovat živý přenos, pořizovat fotografie, měnit režimy nahrávání nebo ovládat zvuk.

Jiná varianta může být například Širokoúhlá dokovací stanice s wifi kamerou. Také v tomto případě šikovně ukrytá kamera dokáže pořizovat videozáznamy ve full HD kvalitě rozlišení. Stejně jako u předchozího modelu můžete dění na hotelovém pokoji ve vaší nepřítomnosti v klidu a kontinuálně monitorovat skrze wifi připojení na vašem tabletu, notebooku či chytrém telefonu. Širokoúhlá dokovací stanice je k dispozici jak ve verzi pro OS Android, tak i pro iOS. Hlavně největší praktickou výhodou u těchto řešení je skutečnost, že zařízení lze jednoduše zapojit do zásuvky, aniž by to bylo v pokoji nebo apartmánu jakkoliv nápadné.

Výhoda produktu Mini IR kamery Zetta (model ZIR32, 720 p) je kromě špičkových parametrů jednoduchost ovládání. Jednoduše ji pouze do pokoje položíte na libovolné místo, zapnete a s ohledem na extrémně široký úhel záběru (160 °) máte jistotu, že případné šmejdění nebo pokus o krádež ze strany hotelového personálu zcela neprojde. Model je velice oblíbený také z důvodu dlouhé výdrže vlastní baterie dosahující až 20 hodin kontinuálního nahrávání. Užitečné jsou též funkce nočního vidění až do vzdálenosti 5 metrů, nebo detekce pohybu.

Za zmínku jistě stojí také Secutron UltraLife VOX kamera v power bance. V čem je jedinečný? Jde o jedinou tajnou kameru v kapesní velikosti s výdrží v řádech několika týdnů (v extrémních případech až 25 dnů). Umí nahrávat v HD kvalitě, a její ovládání není nijak složité. Pro zaznamenání zvuku je v ní integrovaný mikrofon. Externí baterku s tajnou kamerou můžete nosit kupříkladu klasicky připnutou na klíčích a v případě odložit na vhodné místo, a tak začít sledovat požadovaný prostor. Třeba právě hotelový pokoj. Power banka je navíc zcela funkční a jednoduše vyhlížející, což opět zaručuje výbornou kamufláž.