V současné době pokročilých technologií, již odposlech mobilu, stejně tak jako prostorový odposlech není výsadou speciálních státních útvarů. Na trhu jsou v současné chvíli již komerčně dostupné aplikace pro odposlouchávání nejen mobilních telefonů Android či iOS, ale i BlackBerry, o kterém se stále mluví jako o bezpečnémsmartphonu. Na rozdíl od odposlechu nasazeným PČR, je vždy nutné, špionážní aplikaci nainstalovat do cílovéhomobilního telefonu. Ve chvíli kdy je již aplikace jednou v telefonu nahrána, je v podstatě nemožné ji detekovat. Nejvíce technologicky pokročilá verze špionážních softwarů dokonce "přežijí" i tovární reset mobilu. Ohrožení jsou všichni. Obecně platí pravidlo čím starší mobilní telefon, tím problematičtější je jeho "napíchnutí".

Mobilní telefony, které lze považovat za naprosto bezpečné, již pomalu ale jistě mizí ze světa. Jedná se například o starou dobrou Nokii 3310, či jiné telefony bez operačního systému. První mobilní telefony, které bylo možné komerčním způsobem odposlouchávat, přišly spolu s OS Symbian S60. Od té doby se již vývoj mobilních telefonů ubíral směrem, který možnosti odposlouchávání pouze navyšoval.

Co vlastně komerční aplikace pro odposlech telefonu dokáží? Poté co je telefon nakažen monitorovací aplikací, je možné nad ním získat kompletní kontrolu. Zdaleka se nejedná jenom o odposlouchávání textové komunikace - vyspělejší aplikace dokáží dokonce i ukládat každý hovor v .mp3 a ty odesílat na vzdálený server, kde si je je možné poslechnout. Další zajímavostí je vzdálená aktivace mikrofonu, kde se z telefonu v podstatě stává štěnice, skrze kterou je možné poslouchat veškeré zvuky v jejím okolí.

Aplikaci pro odposlech mobilu najdete i v naší nabídce. Rozhodnete-li se pořídit aplikaci pro odposlech mobilu, tak ji vždy používejte v souladu se zákonem!