JAK VYBRAT SKRYTOU ŠPIONÁŽNÍ KAMERU

Uvedení jednotlivých typů špionážních kamer

Špionážní minikamery se záznamem

Miniaturní kamerky s integrovaným rekordérem se řadí mezi nejpopulárnější špionážní zařízení. Na oblibě jim dodává skutečnost, že je není nutné složitě instalovat a následně od nich vyvádět kabely do vzdáleného nahrávacího zařízení. Jedná se o tzv. all-in-one zařízení, která jsou schopna pracovat zcela soběstačně. Mnohdy jsou vybaveny vlastní baterií, a minikameru tak stačí umístit na vybranoupozici, a nechat ji skrytě monitorovat prostor.

Může se jednat buď o minikamerystatické, nebo přenositelné. Příkladem přenositelné minikamery se záznamem může být například skrytá kamera ve Flash disku Esonic CAM-U7, či klíčenka s kamerou LawMate PV-RC200HDW, kterou můžeme nosit kdykoliv při sobě, připravenou pro diskrétní pořízení záznamu. Budeme-li chtít umístit skrytou kameru na pevno do konkrétního místa, můžeme využít například budík s integrovanou WiFi kamerou.

Skryté kamery

Jedná se o minikamery kamuflované do předmětů každodenní potřeby. Pro určitou aplikaci si pak můžeme vybrat z celé řady vhodných předmětů, ve kterých může být mini kamera ukryta.

Pro mystery shopping a nebo pořízení videa z důležité schůzky mohou skvěle zafungovat například brýle s kamerou, která může být dokonale kamuflována za kouřovým sklem. Nejlepším modelem naší obchodu jsou Brýle s Full HD kamerou Secutek, které nabízejí prvotřnídní kvalitu záznamu i naprosto diskrétní vzhled. Špionážní kamera s nočním viděním v digitálních hodinách nainstalovaná na nočním stolku, vám umožní diskrétně pozorovat ložnici v průběhu služební cesty. Pro sledování obchodních prostor je optimálním prostředkem například HD IP kamera v USB adaptéru Secutek. Pro nejvíce delikátní případy je možno nechat si u nás zhotovit minikameru maskovanou do konkrétního předmětu.

Minikamery pro skrytou montáž

Především v těch nejvíce delikátních případech, kdy si nemůžeme dovolit ani nejmenší nebezpečí odhalení, využijeme minikamery vhodné pro individuální skrytou montáž. Značnou výhodou je, že se v objektu nemusí objevit žádný nový předmět. Minikameru snadno zakamuflujeme do již nějakého stávajícího předmětu, který v místnosti nalezneme - ku příkladu do kytky, stolních hodin či lampičky. Bude-li vestavba nad vaše síly, máte možnost si nechat zhotovit špionážní kameru na zakázku našimi techniky.

Sledovací kamery s dlouhou výdrží

Potřebujeme-li objekt monitorovat po dlouhou dobu, musíme zvolit buď kameru kterou můžeme napájet z el. sítě, nebo v případě kdy připojení do sítě není možné takovou, která bude mít dlouhou pracovní dobu na jedno nabití. Pro zajištění několika denní výdrže musí mít špionážní kamera buď velikou baterii (což ve většině případů není až moc praktické), či senzor, který bude kameru aktivovat výhradně ve chvíli, kdy potřebujeme. Nejčastěji se jedná o PIR pohybový senzor, nicméně výjimkou není ani hlasový spínač, či časovač. Tyto komponenty mohou výdrž baterie až 100 násobně prodloužit.

Pohybovým senzorem, a tedy i dlouhou dobou práce jsou opatřeny vybrané minikamery LawMate. Ještě vyšších výsledků však dosahují špionážní kamery českého výrobce z řady Secutron UltraLife,jež vydrží bez dobíjení až 60 dní!