JAK SE ROZHODNOUT PRO IP KAMERU?

Jak vybrat IP kameru? Základní tipy

  • Vybete, zda chcete samostatnou IP kameru, nebo ucelený kamerový systém
  • Rozhodněte, zda kamera bude statická či pohyblivá (PTZ)
  • Zda-li bude kamera uvnitř, vybírejte z indoorových kamer. Není nutné připlácet za outdoorové provedení
  • Chcete-li kromě online náhledu záznamy i ukládat, jsou nejefektivnějším IP kamery s integrovaným SD slotem
  • Pomoci mnoha různých filtrů si nechte zobrazit IP kameru přesně pro vás

Nejčetnější dotazy při koupi IP kamery

Zvládnu si kameru nastavit svépomocí?

Podporuje-li kamera P2P technologii (všechny IP kamery z naší nabídky ji standardně podporují), pak je základní nastavení velmi snadné. 

Umí IP kamery nahrávat?

Standardně je možné ukládat obraz z IP kamery do externího síťového video rekordéru (NVR). Je-li však kamera vybavena slotem pro paměťovou kartu, může ukládat přímo na ni.

Co znamená PTZ

Zkratka PTZ znamená Pan Tilt Zoom, tedy značí, že se jedná o otočnou kameru, která umí zoomovat.

Drátovou nebo bezdrátovou?

Při koupi bezdrátové IP kamery ušetříte čas při montáži. Je však nutné mít na paměti, že IP kamery neustále přenáší velké množství dat, a proto i malý výpadek signálu může způsobit problém s přenosem. Zvyžujete-li pořídit bezdrátový kamerový systém, doporučujeme nejdříve zkontrolovat sílu WiFi signálu v místech, kde budete kamery montovat.

Důležité parametry při výběru IP kamery

  • Rozlišení kamery
    IP kamery mají běžně rozlišení od HD720p až po 4K. Čím větší rozlišení, tím více detailů na záběru z IP kamery uvidíte. Mějte však na paměti, že s větším rozlišením rostou také nároky na paměť. 
  • Světelná citlivost
    Čím lepší světelná citlivost, tím lépe uvidí kamera ve špatných světelných podmínkách. Světelná citlivost je dána světelností objektivu, která se uvádí písmenkem f, a čím je hodnota f nižší, tím je světelnost objektivu lepší. Světelnou citlivost kamery ovlivňuje také citlivost snímač, která je udávána v LUXech. Opět čím menší číslo, tím je citlivost lepší.
    V případě, že je kamera vybavena IR přísvitem, tak při poklesu intenzity světla pod kritickou úroveň přísvit automaticky aktivuje, a uměle si tak světelné podmínky vylepší.
  • Alarmy
    Je standardem, že jsou kamery vybaveny detekcí pohybu, při které vás vyrozumí buď push notifikací, odesláním emailu či akustickým signálem.
  • Ukládání záznamu
    Záznam je standardně ukládán buď do vzdáleného PC se spuštěným příslušným programem nebo do NVR. Určité modely disponují slotem na vlastní paměťovou kartu.
  • Odolnost
    Některé IP kamery jsou vhodné jenom pro indoorové použití, jiné naopak i do extrémních podmínek. Odolnost je udávána značkou IPXX. Například IP66. Čím je číslo IP větší, tím je odolnost vyšší. Pro provozování IP kamery v extrémních podmínkách by měl být přístroj vybaven vlastním větrákem a topením.