DLOUHOLETÁ NESNÁZ S VANDALEM VYŘEŠENA DÍKY DVEŘNÍMU KUKÁTKU SECUTRON DOORGUARD

Proto jsme se obrátili na prodejce profesionálních bezpečnostních kamer. Rád bych na tomto místě zmínil, že veškeré kamery později instalované v našem domě máme právě z Špionážní techniky, pracují úplně skvěle a spolehlivě. Bohužel ani ta nejvhodnější kamera v našem domě není odolná vandalismu, a tak jsme pořídili pár skrytých kamer, jež monitorovaly prostor běžných bezpečnosních kamer. Využili jsme toho, že bezpečnostní kamery byly v hodnotě vyšší než pět tisíc, tudíž jejich zničení již nebyl přestupek.

Bohužel časem objevil tyto skryté kamery a tak si v jejich blízkosti dával pozor, nebo je dočasně zneškodnil přelepením nebo zamazáním objektivu černou barvou. Jednou takhle do prohlubně objektivu tajné kamery nacpal zmuchlaný papírek,který však k jeho smůle vypadl. Jelikož si myslel, že ho kamera nevidí, chtěl využít příležitosti a zničit druhou kameru, visící skoro 4 metry nad zemí. Demonstrativně se postavil před skrytou kameru o jež si myslel, že je zaslepená, ukázal na ni vztyčený prostředník a potom po skříňce s hasicím přístrojem vylezl ke kameře, a utrhl jí. Bingo! Máme přímý záznam z trestné činnosti. Bohužel, u policie jsme narazili na neaktivitu. Sepsal se protokol, přiložil záznam a bylo vymalováno.

Jindy zase kamery zaznamenaly, jak v přízemí kradl elektro kola. To už je trestná činnost v řádech sta tisíc. Pojišťovna sice jedno kolo (ze dvou) majiteli proplatila, policie ale znovu nic nedělala, pachatel byl totiž v převleku (kvůli kamerám) a údajně nebyla možná indentifikace. Přitom ho tam každý poznal. Chvíli předtím je vidět jak jde domů, všimne si kol, zastaví se, upřeně se na ně dívá a po chvíli mizí ve výtahu. O pár okamžiků později přijíždí výtah do přízemí, z něj vystupuje osoba v mikině s kapucí přes hlavu a reflexní vestě. Rozhlédne se a "diskrétně" vytáhne pákové kleště, "cvak" a řetěz kola je přeštíplý. Osoba mizí ven. Za chvilku přijde jiná osoba s batohem na zádech, zkontroluje řetěz a jde zas ven. Vrátí se, tentokrát bez batohu, odmotá řetěz, bere kolo a jde ven. O pár minut později se vrací stejná osoba v reflexní vestě, odcvakne další řetěz, bere kolo a jde ven. Záznam na úrovni celovečerního detektivního filmu. Přesto policie tvrdila, že nemůže nic dělat.

Chtělo to něco ostřejšího. Něco co ho načape ve chvíli, kdy si připadá nepozorovaný, kdy se cítí jako Superman. Tak jsme do pár bytových jednotek nakoupili digitální dveřní kukátka Secutron DoorGuard, která z venku na dveřích vypadají k nerozeznání od klasického průhleditkového kukátka. Tyto kamery nakonec měly ten pravý úspěch. Bylo na nich vidět, jak jeden den do sklepů ukládají křišťálové lustry, další den zase nahoru do bytu nosili horská kola, a o několik hodin později odnášeli jednotlivé díly kol. Co ho nakonec definitivně usvědčilo, byly záznamy našich kamer toho v jakém čase a oblečení opouštěl dům, které se porovnávaly se záznamy objektů v sousedství, do kterých se vloupal. Nebýt těchto supertajných mini kamer, tak by náš několikaletý boj neměl konce ani dnes.

Tento příběh nám zaslal jeden z našich spokojených zákazníků. Naše digitální dveřní kukátka pomohli již celé řadě lidí od komplikací páchaných neslušnými sousedy, speciálně pak naše řada Secutron DoorGuard, které zvenčí vypadají jako naprosto obyčejné kukátko a pomohou tam, kde se ani ta nejvhodnější "tradiční" bezpečnostní kamera nedokáže uplatnit.