Skryté kamery je odvětí profesionální techniky, které získává na popularitě. Použití skryté kamery totiž může pomoci snadno a rychle vyřešit mnoho nepříjemných situací ve firemním i osobním životě. Špionážní kamera pomůže nachytat zloděje, odhalit nevěrného partnera či usvědčit nečestné zaměstnance.

Na trhu existuje bezpočet typů skrytých kamer. Mezi ty nejužitečnější většinou patří skryté kamery s dlouhou výdrží z vlastní baterie. Proto jsme pro vás sestavili žebříček 4 nejlepších.

Kamery jsme hodnotili na základě následujících parametrů

  • výdrž baterie
  • maskování
  • cena
  • ostatní

1. Secutron UltraLife PIR sensor 

Vhodně ukrytá kamera v PIR senzoru značky Secutron se může pochlubit výdrží až 20 hodin kontinuálního nahrávání, či až 30ti dny v režimu detekce pohybu. PIR senzor poskytuje perfektní úkryt pro minikameru, protože jimi jsou běžně osazeny veškeré komerční prostory.

Secutron UltraLife PIR sensor je tedy optimálním produktem pro pozorování kanceláří, prodejen, skladů či dalších komerčních prostor.

Velkou předností je otočný kloub, který umožňuje natočit kameru přesně tam kam potřebujete. Perfektní parametry v kombinaci s velmi příznivou cenou činí z tohoto produktu vítěze kategorie.

2. LawMate PV-TM10 - meteostanice s kamerou

Druhé místo obsadila meteostanice s kamerou PV-TM10 od věhlasného Taiwanského výrobce špionážní techniky - LawMate. Sledovacíkamera je dodávána se stojánkem, který je možné položit na stůl, i s ůchytem na stěnu. Kamufláž je velmi zdařilá i cenovka není vůbec špatná.

Co se týče výdrže, je s hodnotami 5 dní PIR mód či 5 hodin záznamu meteostanice LawMate PV-TM10 spíše na chvostu.

Ovládání kamery je velmi intuitivní. Někteří zákazníci si však u tohoto produktu stěžují na špatně řešenou návaznost záznamu. Po ukončení jedné sekvence se totiž meteostanice přepne do PIR stand-by módu i v případě, že je stále detekován pohyb. Než se opět nahrávání spustí, může dojít k 5 - 7 vteřinovým výpadkům mezi jednotlivými záznamy.

3. SleuthGear Extreme Life Smoke Detector

Technicky velmi vyspělá špionážní kamera s úctyhodnými parametry výdrže 20 hodin nahrávání / 30 dní stand-by. Kamufláž v kouřovém senzoru umožňuje snadné použití v libovolných komerčních prostorech. Dle našeho názoru ale kamufláž není tak praktická jako PIR senzor, protože kouřový senzor může být občas obtížné nainstalovat tak, aby snímal to, co potřebujeme.

Kvůli ceně, která je značně vyšší než u konkurenčních produktů a ovládání, které se běžným uživatelům může jevit složité obsadila tato skrytá kamera až třetí místo.

4. Kamera v podstavci

Zajímavý náčrt minikamery ukryté v podstavci z kouřového skla. Použitím kouřového skla je docíleno, že bylo HD kamera v podstavci možné použít HD kameru se širokoúhlým objektivem. Kouřové sklo zároveň schovává výkonný IR přísvit. Doba výdrže je 30 dní stand-by / 20 hodin nahrávání.

Kamufláž v podstavci umožňuje umístění prakticky do jakýchkoliv indoorových prostor. Pro použití v prostorech, kde se očekává obezřetnost , je dle našeho názoru podstavec nevhodný z důvodu vyčnívajícího PIR senzoru, který sice pozornost běžného člověka nijak nepřiláká, ale v případě osoby, která se v oboru bezpečnostních produktů pohybuje, může PIR senzor znamenat odhalení.

Cena produktu je oproti konkurenci poměrně vysoká.